Sos grzybowy
![Sos grzybowy](https://akademiasmaku.pl/storage/7444/conversions/sos-grzybowy-4613-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9025/conversions/b2Co2z242E73dk-thumb.webp)
Grzyby dokładnie oczyść, opłucz z piasku i innych zanieczyszczeń. Następnie pokrój w plastry.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9026/conversions/yC52txVh1HyxZH-thumb.webp)
Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oliwy i jedną łyżkę masła. Dodaj drobno posiekaną cebulę i podsmaż na niedużej mocy płyty grzewczej, aż cebula się zeszkli i nabierze złotego koloru.
Dodaj łyżkę masła i pokrojone grzyby. Smaż na większej mocy palnika, mieszając, przez około 5 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9027/conversions/JqiHNjrY9pTRrT-thumb.webp)
Na patelnię dodaj śmietanę, zagotuj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Sos gotuj na małej mocy palnika do momentu, aż zgęstnieje. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze