Spaghetti wegańskie z pieczonymi pomidorkami
2 porcje
30 min
Łatwe
Spaghetti z pieczonymi pomidorkami to danie pełne aromatu. Pieczenie wydobywa z pomidorów wyjątkowe smaki, a płatki drożdżowe wypełniają danie, będąc idealnym wegańskim zamiennikiem parmezanu.
Składniki
250 g - pomidorków koktajlowych
4 ząbki - czosnku
1 gałązka - rozmarynu
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 łyżki - płatków drożdżowych
250 g - makaronu spaghetti
Spaghetti wegańskie z pieczonymi pomidorkami
Spaghetti wegańskie z pieczonymi pomidorkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Pomidorki ułóż w naczyniu do pieczenia, dodaj oliwę i rozmaryn.
Ząbki czosnku rozgnieć, zostaw w łupinach, dodaj do pomidorków.
Pomidorki zapiekaj w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 180°C.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Makaron ugotuj al dente.
Przełóż do naczynia z pieczonymi pomidorkami, całość wymieszaj, wyłóż na talerze i posyp płatkami drożdżowymi.
Komentarze