Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Spaghetti wegańskie z pieczonymi pomidorkami

Spaghetti wegańskie z pieczonymi pomidorkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Spaghetti z pieczonymi pomidorkami to danie pełne aromatu. Pieczenie wydobywa z pomidorów wyjątkowe smaki, a płatki drożdżowe wypełniają danie, będąc idealnym wegańskim zamiennikiem parmezanu.

Składniki

250 g - pomidorków koktajlowych
4 ząbki - czosnku
1 gałązka - rozmarynu
3 łyżki - oliwy z oliwek
2 łyżki - płatków drożdżowych
250 g - makaronu spaghetti

Opis wykonania

1

Pomidorki ułóż w naczyniu do pieczenia, dodaj oliwę i rozmaryn.

Ząbki czosnku rozgnieć, zostaw w łupinach, dodaj do pomidorków.

2

Pomidorki zapiekaj w piekarniku przez 20–25 minut w temperaturze 180°C.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.



Bosh Logo
Bosh
3

Makaron ugotuj al dente.

Przełóż do naczynia z pieczonymi pomidorkami, całość wymieszaj, wyłóż na talerze i posyp płatkami drożdżowymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Bardzo smaczne spagetti. Pycha!
Asiaw00
Idealne wege spaghetti! Przydatny przepis