Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Spaghetti z bazyliowym pesto i krewetkami

Spaghetti z bazyliowym pesto i krewetkami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fajna propozycja na przygotowanie smacznej, pożywnej i niezwykle zjawiskowo wyglądającej wersji spaghetti.

Składniki

1 szt. Pesto: doniczka świeżej bazylii
8 łyżka oliwy
80 g orzechów nerkowca
20 g migdałów
20 g nasion słonecznika
ząbki czosnku
1 szt. ok i otarta skórka z 1 limonki
3 łyżka startego parmezanu
1 szczypta sól pieprz
300 g krewetek koktajlowych
2 szt. ząbki czosnku
3 łyżka masła
250 g makaronu spaghetti barwionego sepią
1 garść orzechów nerkowca

Opis wykonania

1. Pesto: Wszystkie wymienione składniki przełożyć do Bendera. Zmiksować do postaci pasty (najlepiej zmiksować do takiego stopnia żeby wyczuwalne były grudki orzeszków). Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 3. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekany czosnek, smażyć około 1 minuty. Po tym czasie dodać krewetki i całość smażyć maksymalnie 3 minuty. 4. Makaron podawać z pesto i krewetkami. 5. Całość posypać orzechami nerkowca.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych