Śródziemnomorski dip z oliwek
4 porcje
Średnie
Dip z czarnych oliwek, kaparów, anchois i orzeszków pini.
Składniki
100 g czarnych oliwek bez pestek
50 g kaparów
50 g anchois
1 łyżka orzeszków pini
2 łyżka oliwy z oliwek
ząbek czosnku
gałązka tymianku
gałązka rozmarynu
świeżo zmielony pieprz
Śródziemnomorski dip z oliwek
Śródziemnomorski dip z oliwek
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Odcedź kapary i anchois. Obierz czosnek i pokrój w kostkę. Obierz rozmaryn z igieł, a gałązkę tymianku z liści. Zmiksuj wszystkie składniki blenderem. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Dip należy podawać z bagietką, makaronem lub ziemniakami w mundurkach
Komentarze