Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek z tuńczyka w towarzystwie koperkowego sosu holenderskiego

Składniki

400 g Tuńczyk
4 szt. Żółtka
100 g Masło
1/3 szt. Cytryna
1 garść Koperek
1 szczypta Biały pieprz
2 szczypta Sól

Opis wykonania

1. Żółtka ucieramy nad kąpielą wodną do czasu aż będą puszyste. Należy kontrolować odpowiednią temperaturę bo inaczej się zetną. 2. Stopniowo do ucieranych żółtek dodajemy roztopione masło. 3. Kiedy sos będzie już gęsty zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny i drobno pokrojonym świerzym koperkiem. 4. Tuńczyka kroimy na 4 równe steki. 5. Następnie smażymy go na oliwie lub oleju przez około 2 minuty z każdej strony, kontrolując wysmażenie tak aby w środku pozostał cienki pas surowego mięsa. Na koniec doprawiamy solą. GOTOWE !!! :)

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych