Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Indyk orientalny z wędzony, boczkiem, brzoskwiniami i sosem z mango.

Składniki

400 g piersi indyczej
pieprz
curry
200 g surowego, wędzonego boczku
mała puszka obranych brzoskwiń (ok. 150 g)
3 łyżka sosu Chutney z mango lub innego sosu z mango
nieco koniaku
1/2 łyżeczka curry
szczypta cynamonu
50 g tartego sera (np. Emmentaler)

Opis wykonania

Mięso indyka krótko opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić mięso w kostkę o wielkości ok. 3 cm, doprawić pieprzem i curry. Następnie każdą kostkę owinąć cienkim plasterkiem boczku. Wszystkie pozostałe składniki - oprócz sera - włożyć do płaskiej formy i dobrze wymieszać. Ułożyć na to kawałki indyka i posypać serem. Gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni mocno, oraz mikrofalówka 360 W, 15-18 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych