Sum-Pute
4 porcje
Średnie
Indyk orientalny z wędzony, boczkiem, brzoskwiniami i sosem z mango.
Składniki
400 g piersi indyczej
pieprz
curry
200 g surowego, wędzonego boczku
mała puszka obranych brzoskwiń (ok. 150 g)
3 łyżka sosu Chutney z mango lub innego sosu z mango
nieco koniaku
1/2 łyżeczka curry
szczypta cynamonu
50 g tartego sera (np. Emmentaler)
Sum-Pute
Sum-Pute
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso indyka krótko opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić mięso w kostkę o wielkości ok. 3 cm, doprawić pieprzem i curry. Następnie każdą kostkę owinąć cienkim plasterkiem boczku. Wszystkie pozostałe składniki - oprócz sera - włożyć do płaskiej formy i dobrze wymieszać. Ułożyć na to kawałki indyka i posypać serem. Gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni mocno, oraz mikrofalówka 360 W, 15-18 minut.
Komentarze