Świąteczna sałatka śledziowa
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Świąteczna sałatka śledziowa
Świąteczna sałatka śledziowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą, włóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Śledzie osusz i pokrój w 3–4 cm paski.
Przygotuj dressing – w pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, miód, koperek i liście fenkuła oraz sok z cytryny. Wszystko zmiksuj na gładki sos.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Pomidorki przekrój na połówki, czerwoną cebulę pokrój w piórka. Fenkuła pokrój na cieniutkie plasterki. Do warzyw dodaj dressing i dokładnie wymieszaj.
Dodaj pokrojone filety śledziowe. Wszystkie składniki wymieszaj.
Komentarze