Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Śledzie często goszczą na naszych stołach podczas Świąt. Różnorodność dodatków sprawia, że za każdym razem możesz przygotować inną wersję. W Akademii Smaku prezentuję przepis na śledzie w towarzystwie fenkuła, pomidorów i czerwonej cebuli.

Składniki

400 g filetów śledziowych (matiasy)
300 g kopru włoskiego
10 kolorowych pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebula
70 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
Pęczek koperku
Świeżo mielony pieprz

Opis wykonania

1

Filety śledziowe opłucz pod bieżącą wodą, włóż do miski, zalej zimną wodą i odstaw na godzinę. Śledzie osusz i pokrój w 3–4 cm paski.

2

Przygotuj dressing – w pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, miód, koperek i liście fenkuła oraz sok z cytryny. Wszystko zmiksuj na gładki sos.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Pomidorki przekrój na połówki, czerwoną cebulę pokrój w piórka. Fenkuła pokrój na cieniutkie plasterki. Do warzyw dodaj dressing i dokładnie wymieszaj.

Dodaj pokrojone filety śledziowe. Wszystkie składniki wymieszaj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych