Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron z grzybkami, to smaczne danie na obiadek

Składniki

500 g makaron świderki
500 g opieńki
1 szt. marchewka
1 szt. cebula
sól
pieprz

Opis wykonania

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Grzyby opieńki (ale również mogą być inne leśne grzyby) oczyszczamy, drobno kroimy i dajemy do cebulki do smażenia, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych lub drobnych oczkach i dajemy do grzybów. Smażymy tak długo aż grzyby zmiękną, wtedy doprawiamy do smaku pieprzem i solą ( w razie potrzeby dodajemy łyżkę mąki żeby zagęścić sos). Makaron świderki gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, wykładamy na talerz i polewamy sosem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych