Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jajka sadzone na podmażonych pieczarkach z dodatkiem szpinaku, fasoli, passaty pomidorowej posypane rukola i serem feta

Składniki

2 szt. Jajka
Garść garść Szpinak
20 dkg Fasola czerwona
20 dkg Passata pomidorowa
Garść garść Rukola
20 dkg Ser feta
10 g Masło klarowane
5-6 szt. Pieczarki

Opis wykonania

Na maśle podsmażamy pieczarki, nastepnie dodajemy szpinak i chwilę dusimy pod przykryciem. Dodajemy passatę pomidorową, fasolę, przyprawy i chwilę dusimy. Następnie wbijamy jajka i czekamy aż się zetną. Zdejmyjemy, posypujemy rukolą i serem feta.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Fajnie do tego dania pasuje szpinak, super podkręca smak