Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
![Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli](https://akademiasmaku.pl/storage/8026/conversions/szaszlyki-z-krewetek-i-ananasa-z-kolendra-i-chilli-5221-single.webp)
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10593/conversions/lGjCjHHFkVaika-thumb.webp)
Przygotowanie:
Ananasa pokrój w dużą kostkę. Krewetki obierz z pancerzy, delikatnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj składniki marynaty, przełóż do nich krewetki i ananasa, całość wymieszaj, przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10594/conversions/OQxqweSKpxzdAR-thumb.webp)
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie na kilka minut. Składniki z marynaty nadziewaj na patyczki szaszłykowe, mieszając je ze sobą. Szaszłyki piecz w piekarniku z funkcją termoobieg+ParaPlus w temperaturze 200 stopni (para poziom 1), przez ok. 12–15 minut (czas zależny od wielkości krewetek).
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10595/conversions/tlMwfZpyl6BKM8-thumb.webp)
Szaszłyki wyjmij z piekarnika i posyp posiekaną kolendrą. Smacznego!
Komentarze