Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
Szaszłyki z krewetek i ananasa z kolendrą i chilli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Ananasa pokrój w dużą kostkę. Krewetki obierz z pancerzy, delikatnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj składniki marynaty, przełóż do nich krewetki i ananasa, całość wymieszaj, przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie na kilka minut. Składniki z marynaty nadziewaj na patyczki szaszłykowe, mieszając je ze sobą. Szaszłyki piecz w piekarniku z funkcją termoobieg+ParaPlus w temperaturze 200 stopni (para poziom 1), przez ok. 12–15 minut (czas zależny od wielkości krewetek).
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Szaszłyki wyjmij z piekarnika i posyp posiekaną kolendrą. Smacznego!
Komentarze