


Masz ochotę na nowe kulinarne smaki? Odkryj ciekawe połączenie w słodko-ostrych szaszłykach z krewetkami!
Przygotowanie:
Ananasa pokrój w dużą kostkę. Krewetki obierz z pancerzy, delikatnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj składniki marynaty, przełóż do nich krewetki i ananasa, całość wymieszaj, przełóż do worka próżniowego, dokładnie zamknij. Użyj blendera Bosch z końcówką próżniową do odsysania powietrza. Odstaw na 30 minut do marynowania.
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie na kilka minut. Składniki z marynaty nadziewaj na patyczki szaszłykowe, mieszając je ze sobą. Szaszłyki piecz w piekarniku z funkcją termoobieg+ParaPlus w temperaturze 200 stopni (para poziom 1), przez ok. 12–15 minut (czas zależny od wielkości krewetek).
Szaszłyki wyjmij z piekarnika i posyp posiekaną kolendrą. Smacznego!