Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych

2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych
Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Krewetki obierz z pancerzy, delikatnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj składniki marynaty, przełóż do nich krewetki, całość wymieszaj, Odstaw na 30 minut do marynowania.

Patyczki do szaszłyków (6 szt.) zanurz w wodzie na kilka minut. Krewetki nadziewaj na patyczki szaszłykowe, piecz w piekarniku z funkcją Air Fry w temperaturze 200 stopni, 10 minut (czas zależny od wielkości krewetek).

Składniki sosu przełóż do wyższego naczynia za pomocą rączki blendera i rózgi, zmiksuj całość na jednolitą masę. Upieczone szaszłyki wyłóż na talerz, możesz je posypać posiekaną świeżą kolendrą, podawaj razem z sosem.
Komentarze