Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych
![Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych](https://akademiasmaku.pl/storage/11184/conversions/IMG_1192-single.webp)
2 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych
Szaszłyki z krewetek z sosem z orzechów ziemnych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/11188/conversions/KREWETKI-LOKOWANIE-00098654-thumb.webp)
Krewetki obierz z pancerzy, delikatnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W misce wymieszaj składniki marynaty, przełóż do nich krewetki, całość wymieszaj, Odstaw na 30 minut do marynowania.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/11186/conversions/KREWETKI-LOKOWANIE-00098744-thumb.webp)
Patyczki do szaszłyków (6 szt.) zanurz w wodzie na kilka minut. Krewetki nadziewaj na patyczki szaszłykowe, piecz w piekarniku z funkcją Air Fry w temperaturze 200 stopni, 10 minut (czas zależny od wielkości krewetek).
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/11187/conversions/IMG_1188-thumb.webp)
Składniki sosu przełóż do wyższego naczynia za pomocą rączki blendera i rózgi, zmiksuj całość na jednolitą masę. Upieczone szaszłyki wyłóż na talerz, możesz je posypać posiekaną świeżą kolendrą, podawaj razem z sosem.
Komentarze