Szaszłyki z rybą to doskonała grillowa propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa.
Łosoś to doskonała ryba na grilla. Jest soczysta, delikatna w smaku i rozpływająca się w ustach.
Opis przygotowania:
- Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny z dodatkiem koperku, suszonych pomidorów i pieprzu cytrynowego.
- Warzywa dokładnie umyj. Szparagi podziel na trzy. Pieczarki i pomidory zostaw w całości. Jeśli pieczarki są duże przekrój je na pół.
- Na szpikulec nabijaj naprzemiennie warzywa i łososia. Gotowe szaszłyki oprósz solą i pieprzem.
- Szaszłyki grilluj około 5 minut z każdej strony.
TIP
- Do szaszłyków możesz dodać również cebulę.
- Łososia możesz zastąpić krewetkami.