Szaszłyki z łososiem
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Szaszłyki z rybą to doskonała grillowa propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa.
Składniki
1 duży filet z łososia
1 pęczek szparagów
1 opakowanie pieczarek
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
½ pęczka koperku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka suszonych pomidorów
1 szczypta pieprzu cytrynowego
Sól do smaku
Szaszłyki z łososiem
Szaszłyki z łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łosoś to doskonała ryba na grilla. Jest soczysta, delikatna w smaku i rozpływająca się w ustach.
Opis przygotowania:
- Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny z dodatkiem koperku, suszonych pomidorów i pieprzu cytrynowego.
- Warzywa dokładnie umyj. Szparagi podziel na trzy. Pieczarki i pomidory zostaw w całości. Jeśli pieczarki są duże przekrój je na pół.
- Na szpikulec nabijaj naprzemiennie warzywa i łososia. Gotowe szaszłyki oprósz solą i pieprzem.
- Szaszłyki grilluj około 5 minut z każdej strony.
TIP
- Do szaszłyków możesz dodać również cebulę.
- Łososia możesz zastąpić krewetkami.
Komentarze