Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szaszłyki z łososiem

Opis wykonania

Szaszłyki z rybą to doskonała grillowa propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa.

Łosoś to doskonała ryba na grilla. Jest soczysta, delikatna w smaku i rozpływająca się w ustach.

Opis przygotowania:

  1. Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny z dodatkiem koperku, suszonych pomidorów i pieprzu cytrynowego.
  2. Warzywa dokładnie umyj. Szparagi podziel na trzy. Pieczarki i pomidory zostaw w całości. Jeśli pieczarki są duże przekrój je na pół.
  3. Na szpikulec nabijaj naprzemiennie warzywa i łososia. Gotowe szaszłyki oprósz solą i pieprzem.
  4. Szaszłyki grilluj około 5 minut z każdej strony.

TIP

  • Do szaszłyków możesz dodać również cebulę.
  • Łososia możesz zastąpić krewetkami.

Bosch do kuchni