Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szaszłyki z łososiem

Szaszłyki z łososiem

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 2 osób

Szaszłyki z rybą to doskonała grillowa propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa.

Łosoś to doskonała ryba na grilla. Jest soczysta, delikatna w smaku i rozpływająca się w ustach.



Opis przygotowania:



  1. Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny z dodatkiem koperku, suszonych pomidorów i pieprzu cytrynowego.

  2. Warzywa dokładnie umyj. Szparagi podziel na trzy. Pieczarki i pomidory zostaw w całości. Jeśli pieczarki są duże przekrój je na pół.

  3. Na szpikulec nabijaj naprzemiennie warzywa i łososia. Gotowe szaszłyki oprósz solą i pieprzem.

  4. Szaszłyki grilluj około 5 minut z każdej strony.

TIP



  • Do szaszłyków możesz dodać również cebulę.

  • Łososia możesz zastąpić krewetkami.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…