Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szaszłyki z rybą to doskonała grillowa propozycja dla osób, które nie jedzą mięsa.

Składniki

1 duży filet z łososia
1 pęczek szparagów
1 opakowanie pieczarek
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
½ pęczka koperku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka suszonych pomidorów
1 szczypta pieprzu cytrynowego
Sól do smaku

Opis wykonania

Łosoś to doskonała ryba na grilla. Jest soczysta, delikatna w smaku i rozpływająca się w ustach.

Opis przygotowania:

  1. Łososia umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w dużą kostkę i zamarynuj w soku z cytryny z dodatkiem koperku, suszonych pomidorów i pieprzu cytrynowego.
  2. Warzywa dokładnie umyj. Szparagi podziel na trzy. Pieczarki i pomidory zostaw w całości. Jeśli pieczarki są duże przekrój je na pół.
  3. Na szpikulec nabijaj naprzemiennie warzywa i łososia. Gotowe szaszłyki oprósz solą i pieprzem.
  4. Szaszłyki grilluj około 5 minut z każdej strony.

TIP

  • Do szaszłyków możesz dodać również cebulę.
  • Łososia możesz zastąpić krewetkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych