Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tacos buciols

Tacos buciols

Opis wykonania

60 min
Średnie
dla 4 osób

Na mały głodos .Polecam.

acos ;)Składniki ciasta wyrabiamy na jednolitą,elastyczną masę tak aby odklejała się od rąk i stolnicy.Dzielimy na dwie połówki wałkujemy na okrągłe cienkie placki,kroimy wzdłuż nożem lub radełkiem w szerokie na 5cm.plastry i kroimy z nich trójkąty.Smażymy tacosy na głębokim oleju,odsączamy z nadmiaru tłuszczy na papierowym ręczniku,posypujemy przyprawą. Sałatkos:) Pomidor kroimy w cienkie ząbki,pieczarki kroimy w cienkie plastry,ser trzemy na tarce i wszystkie składniki sałaty mieszamy.Polewamy oliwą,doprawiamy do smaku. sosos:) Czosnek przeciskamy przez praskę,ogórek obieramy trzemy na tarce i wszystko mieszamy z serkiem w misce,doprawiamy do smaku .Szczypiorek siekamy i posypujemy całość.SMACZNEGOS.
Tomasz Buchczik
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Kulinarne triki – co o nich wiesz?

Co zrobić, żeby deska do krojenia była stabilna?