Tacos buciols
4 porcje
60 min
Średnie
Na mały głodos .Polecam.
Składniki
70dkg. mąki pszennej
1 1/2 wody mineralnej gazowanej
2 dag. drożdży
3 łyżeczki soli
2 łyżeczka cukru
3 łyżki oleju słonecznikowego lub innego
olej do smażenia
przyprawa do kurczaka
sałatka
------------
1 opakowanie sałaty rukola
1 średni pomidor
4-5 białych,ładnych,średnich pieczarek
50g. ser żółtego
oliwa z oliwek (kilka łyżek)
sól,pieprz do smaku
sok z 1/2 małej cytryny
sos
-------
1 opakowanie serka Bieluch
1 ząbek czosnku
1 mały ogórek zielony
suszona (najlepiej świeża) mięta,sól,pieprz do smaku
pęczek szczypiorku
Tacos buciols
Tacos buciols
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
acos ;)Składniki ciasta wyrabiamy na jednolitą,elastyczną masę tak aby odklejała się od rąk i stolnicy.Dzielimy na dwie połówki wałkujemy na okrągłe cienkie placki,kroimy wzdłuż nożem lub radełkiem w szerokie na 5cm.plastry i kroimy z nich trójkąty.Smażymy tacosy na głębokim oleju,odsączamy z nadmiaru tłuszczy na papierowym ręczniku,posypujemy przyprawą. Sałatkos:) Pomidor kroimy w cienkie ząbki,pieczarki kroimy w cienkie plastry,ser trzemy na tarce i wszystkie składniki sałaty mieszamy.Polewamy oliwą,doprawiamy do smaku. sosos:) Czosnek przeciskamy przez praskę,ogórek obieramy trzemy na tarce i wszystko mieszamy z serkiem w misce,doprawiamy do smaku .Szczypiorek siekamy i posypujemy całość.SMACZNEGOS.
Komentarze