Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jest to jeden z moich ulubionych makaronów ze wzgl na fantastyczny smak i szybkość przygotowania. Nie potrzeba też do niego żadnych przypraw.

Składniki

500 g Tagiatelle
10 szt. suszone pomidory
200 g filet z kurczaka
125 ml śmietanka 30%
150 g ser z pleśnią blue
5 łyżka ocet balsamiczny

Opis wykonania

Kurczaka podsmażyć na occie balsamicznym. Pod koniec smażenia dodać suszone pomidory. Podlać śmietanką 30% i pokruszyć ser niebieski. Całość mieszać i podsmażać tak długo, aż sos zgęstnieje, a całość nabierze lekko bursztynowego koloru. Makaron ugotować. Sosem polać ugotowany makaron lub całość wymieszać. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Sylwucha
Zapisuję do książki musi być przepyszny!