Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tapioka z mlekiem koksowym, kardamonem, miodem, brzoskwinią i czarnym sezamem. Szybkie danie na słodko - na deser lun śniadanie.

Składniki

1 szczypta czarny sezam
4 szt. kardamon
1 łyżeczka miód
400 ml mleko kokosowe
1 szklanka tapioka

Opis wykonania

1 szklankę tapioki wrzucamy do mleka kokosowego. Po ok. 20 minutach, delkatnie podgrzewamy, aż kulki staną się przeroczyste. Dodajemy łyżeczkę miodu (można dodać więcej, jeśli ktoś lubi słodsze przekąski) oraz rozgnieciony w moździerzu kardamon. W tym czasie blendujemy brzoskwinię. Gdy tapioka będzie gotowa, łączymy ją z brzoskwinią. Można ułożyć wartwami do słoika lub polać wierzch tapioki. Całość ozdabiamy sezamem, orzechami, kwiatami - co kto lubi ;)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych