Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Tatar wołowy tradycyjny

Tatar tradycyjny
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Podstawą wyśmienitego tatara jest świeżo zmielona 2-krotnie wołowina i własnej roboty grzybki leśne i ogóreczki ze słoiczka.

Składniki

150 g wołowina zmielona 2 razy
2 szt. ogórek konserwowy
5 szt. grzybki w occie
1 szt. cebulka czerwona lub czosnkowa
1 szt. pieczywko (np. bułeczka)
5 dkg masełko

Opis wykonania

posiekać ogórek, grzyby, cebulkę, ułożyć na talerzu w kopczyki, W Wołowinie zrobić wgłębienie i dać tam żółtko. przyprawić solą i pieprzem. Każdy sam miesza na talerzu. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
DS
Klasyk polskiej kuchni
MiszelPiszel
Nie może go zabraknąć na imprezie!
Iza
Klasyk imienin i innych imprez
lukas.kar
Pychota! Uwielbiam tradycyjną wersję tatara!