Tęczowa uczta warzywna
2 porcje
45 min
Łatwe
Doskonałe połączenie warzyw bogatych w witaminy i składniki mineralne oraz sera feta pełnego białka i wapnia to świetny sposób na zdrowy obiad!
Składniki
3 szt. małe cukinie
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidory
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
200 g ser feta
1 szczypta kurkuma
1 szczypta sól
1 szczypta chilli
1 szczypta kminek
1 szczypta kolendra
1 szt. oregano
1 szt. bazylia
4 łyżka oliwa z oliwek
Tęczowa uczta warzywna
Tęczowa uczta warzywna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa kroję na kawałki. W dużej misce mieszam oliwę z oliwek z przyprawami. Dokładam warzywa i mieszam dokładnie by dokładnie pokryły się przyprawami. Warzywa wrzucam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180 stopni. Gdy warzywa zaczną mięknąć posypuję serem feta i piekę aż zacznie się topić. Podaję zazwyczaj z grillowanym kurczakiem lub serkiem tofu zamiast fety dla wegańskiej części rodziny!
Komentarze