Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe połączenie warzyw bogatych w witaminy i składniki mineralne oraz sera feta pełnego białka i wapnia to świetny sposób na zdrowy obiad!

Składniki

3 szt. małe cukinie
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidory
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
200 g ser feta
1 szczypta kurkuma
1 szczypta sól
1 szczypta chilli
1 szczypta kminek
1 szczypta kolendra
1 szt. oregano
1 szt. bazylia
4 łyżka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Warzywa kroję na kawałki. W dużej misce mieszam oliwę z oliwek z przyprawami. Dokładam warzywa i mieszam dokładnie by dokładnie pokryły się przyprawami. Warzywa wrzucam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180 stopni. Gdy warzywa zaczną mięknąć posypuję serem feta i piekę aż zacznie się topić. Podaję zazwyczaj z grillowanym kurczakiem lub serkiem tofu zamiast fety dla wegańskiej części rodziny!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych