Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonałe połączenie warzyw bogatych w witaminy i składniki mineralne oraz sera feta pełnego białka i wapnia to świetny sposób na zdrowy obiad!

Składniki

3 szt. małe cukinie
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pomidory
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
200 g ser feta
1 szczypta kurkuma
1 szczypta sól
1 szczypta chilli
1 szczypta kminek
1 szczypta kolendra
1 szt. oregano
1 szt. bazylia
4 łyżka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Warzywa kroję na kawałki. W dużej misce mieszam oliwę z oliwek z przyprawami. Dokładam warzywa i mieszam dokładnie by dokładnie pokryły się przyprawami. Warzywa wrzucam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w temperaturze 180 stopni. Gdy warzywa zaczną mięknąć posypuję serem feta i piekę aż zacznie się topić. Podaję zazwyczaj z grillowanym kurczakiem lub serkiem tofu zamiast fety dla wegańskiej części rodziny!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych