Tiramisu malinowe
![Tiramisu malinowe](https://akademiasmaku.pl/storage/7907/conversions/tiramisu-malinowe-5092-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Połączenie malin i serka mascarpone to idealny letni duet. Lekkość i kwasowość malin jest doskonałym uzupełnieniem dla kremu z jajek i mascarpone.
Składniki
0,5 kg malin
400 g serka mascarpone
4 żółtka
7 łyżek cukru
opakowanie biszkoptów
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
724.3 kcal
Tłuszcz
47.1 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
11 g
Białko
9 g
Sól
0.2 g
Tiramisu malinowe
Tiramisu malinowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10245/conversions/JesG3cmaJwQoT4-thumb.webp)
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru, do masy pokrusz biszkopty, wymieszaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10246/conversions/S4tzFKHog5qWiG-thumb.webp)
Rózgą blendera zmiksuj żółtka z 4 łyżkami cukru. Miksuj do momentu aż masa zmieni kolor na jasnożółty.
Dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia składników.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10247/conversions/SFeA03YOmsXNZL-thumb.webp)
Deser układaj naprzemiennie warstwami: warstwa kremu i warstwa malin, zakończ warstwą kremu.
Górę udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
Deser schłodź w lodówce przez minimum godzinę.
Komentarze