Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Połączenie malin i serka mascarpone to idealny letni duet. Lekkość i kwasowość malin jest doskonałym uzupełnieniem dla kremu z jajek i mascarpone.

Składniki

0,5 kg malin
400 g serka mascarpone
4 żółtka
7 łyżek cukru
opakowanie biszkoptów

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
724.3 kcal
Tłuszcz
47.1 g
Węglowodany
59.3 g
Błonnik
11 g
Białko
9 g
Sól
0.2 g

Opis wykonania

1

Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru, do masy pokrusz biszkopty, wymieszaj.

2

Rózgą blendera zmiksuj żółtka z 4 łyżkami cukru. Miksuj do momentu aż masa zmieni kolor na jasnożółty. 

Dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia składników.

3

Deser układaj naprzemiennie warstwami: warstwa kremu i warstwa malin, zakończ warstwą kremu.

Górę udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.

Deser schłodź w lodówce przez minimum godzinę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczne tiramisu wzbogacone o maliny, super, warto na koniec dodać parę listków mięty.
MiszelPiszel
Już się nie mogę doczekać świeżych malin z własnej działki. Jak tylko się pojawią.....
aga984
Malinowa pychotka- odejście od klasyki gatunku na rzecz świeżości, lekkiej kwasowości. Polecam zamoczyć biszkopty w lemoniadzie.
lukas.kar
Maliny w fajny sposób przełamują słodycz tego deseru
bsylvia
Bardzo dobry deser, polecam!