Tiramisu malinowe
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Połączenie malin i serka mascarpone to idealny letni duet. Lekkość i kwasowość malin jest doskonałym uzupełnieniem dla kremu z jajek i mascarpone.
Składniki
0,5 kg malin
400 g serka mascarpone
4 żółtka
7 łyżek cukru
opakowanie biszkoptów
Tiramisu malinowe
Tiramisu malinowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru, do masy pokrusz biszkopty, wymieszaj.
Rózgą blendera zmiksuj żółtka z 4 łyżkami cukru. Miksuj do momentu aż masa zmieni kolor na jasnożółty.
Dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia składników.
Deser układaj naprzemiennie warstwami: warstwa kremu i warstwa malin, zakończ warstwą kremu.
Górę udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
Deser schłodź w lodówce przez minimum godzinę.
Komentarze