Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Połączenie malin i serka mascarpone to idealny letni duet. Lekkość i kwasowość malin jest doskonałym uzupełnieniem dla kremu z jajek i mascarpone.

Składniki

0,5 kg malin
400 g serka mascarpone
4 żółtka
7 łyżek cukru
opakowanie biszkoptów

Opis wykonania

Maliny zmiksuj z 3 łyżkami cukru, do masy pokrusz biszkopty, wymieszaj.

Rózgą blendera zmiksuj żółtka z 4 łyżkami cukru. Miksuj do momentu aż masa zmieni kolor na jasnożółty. 

Dodaj mascarpone i wymieszaj do połączenia składników.

Deser układaj naprzemiennie warstwami: warstwa kremu i warstwa malin, zakończ warstwą kremu.

Górę udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.

Deser schłodź w lodówce przez minimum godzinę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczne tiramisu wzbogacone o maliny, super, warto na koniec dodać parę listków mięty.