Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyka włoskich deserów w wykonaniu polskich tenorów :)

Składniki

250 ml Espresso
300 g Serek mascarpone
6 łyżka Kakao
6 łyżka Cukier trzcinowy
6 szt. Jajka
500 g Herbatniki
250 g Truskawki

Opis wykonania

  1. Żółtka utrzyj z cukrem na puszysty, smaczny krem.
  2. Do żółtek dodaj serek mascarpone i zmiksuj całość na gładką masę.
  3. Herbatniki namocz w kawie i przełóż do pucharków, posyp kakao i cukrem trzcinowym.
  4. Na herbatniki nałóż przygotowany krem.
  5. Na krem ułóż kolejną warstwę namoczonych herbatników i na nie kolejną warstwę kremu.
  6. Posyp kakao i cukrem, górę udekoruj truskawkami
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Arkouda
Świetny włoski deser