Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortilla z kurczakiem i warzywami

Opis wykonania

Pysznie, kolorowo i szybko - odpowiedzią na takie danie jest tortilla z kurczakiem i warzywami, idealna na obiad czy kolację.Polecam.

Filety z kury kroimy wzdłuż na pół a następnie w na cienkie paseczki,solimy,posypujemy przyprawą do gyrosa mieszamy,smażymy na średnim ogniu,równomiernie ze wszystkich stron na rumiano.Składniki ciasta wsypujemy do miski,wlewamy wodę i mieszamy,aż powstanie jednolite,gładkie,elastyczne i przestanie kleić się do rąk i miski.Jeśli ciasto jest za twarde można dolać wody,jeśli za rzadkie mąki.Odstawiamy ciasto przykryte folią spożywcza na kilka minut.W między czasie robimy sos i sałatę.Sałatę rwiemy na małe kawałki,pomidor,ogórek,cebulę kroimy w większą kostkę,mieszamy w misce dodajemy oliwę z oliwek,doprawiamy do smaku.Majonez mieszamy z serkiem,czosnek przeciskamy przez praskę,zieloną cebulką siekamy i wszystko razem energicznie mieszamy w misce,doprawiamy do smaku.Ciasto dzielimy na równe części,z każdej kleimy kulkę i cieniutko rozwałkujemy na okrągłe placki.Tortille smażymy na suchej rozgrzanej patelni z obu stron do momentu aż pojawią się brązowe plamki.Na blat stołu rozkładamy usmażone tortille smarujemy je sosem nakładamy na środek sałatę i smażonego kurczaka.Zwinąć ciasno w rulony,podawać na ciepło.Można też wykorzystać folię aluminiową aby zawinąć w niej tortille łatwiej się ją je.Smacznegos;)