Waniliowo-serowe racuchy z jabłkami i mango
4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
danie zarówno na deser jak i danie główne, bardziej na słodko dla fanów racuchów
Składniki
1 szklanka mąka pszenna
3 szt. jajka
300 g twaróg
2 łyżka cukier puder
1/2 szt. mango
2 szt. jabłka
1/2 łyżeczka esencja waniliowa
3-4 łyżka olej do smażenia
2 łyżka syrop klonowy
Waniliowo-serowe racuchy z jabłkami i mango
Waniliowo-serowe racuchy z jabłkami i mango
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jabłka i mango obieram ze skóry i kroję na małe kawałeczki.
Twaróg ucieram z jajkami i cukrem, dodaję esencje i na koniec przesiewam mąkę.
Składniki miksuję, masa powinna być gładka i lekka.
Do gotowej masy dodaje kawałki owoców.
Smażę na złoty kolor i podaję z syropem klonowym i kremem balsamicznym o smaku pomarańczowym.
Komentarze