Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Waniliowo-serowe racuchy z jabłkami i mango

Waniliowo-serowe racuchy z jabłkami i mango
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
danie zarówno na deser jak i danie główne, bardziej na słodko dla fanów racuchów

Składniki

1 szklanka mąka pszenna
3 szt. jajka
300 g twaróg
2 łyżka cukier puder
1/2 szt. mango
2 szt. jabłka
1/2 łyżeczka esencja waniliowa
3-4 łyżka olej do smażenia
2 łyżka syrop klonowy

Opis wykonania

Jabłka i mango obieram ze skóry i kroję na małe kawałeczki. Twaróg ucieram z jajkami i cukrem, dodaję esencje i na koniec przesiewam mąkę. Składniki miksuję, masa powinna być gładka i lekka. Do gotowej masy dodaje kawałki owoców. Smażę na złoty kolor i podaję z syropem klonowym i kremem balsamicznym o smaku pomarańczowym.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy