Warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cieleciną i liśćmi brukselki
4 porcje
Średnie
Grillowane warzywa z cielęciną, liśćmi brukselki polane oliwą truflową.
Składniki
Cukinia
Niezbyt gruby bakłażan
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
170 g brukselki
1 opakowanie kiełków cebuli lub innych
Po 1 sztuce sałaty karbowanej, zielonej i czerwonej
Pół główki sałaty frize
Oliwa z oliwek i olej
Oliwa truflowa
Ocet balsamiczny
1 czerwony pomidor
Czosnek
Tymianek świeży, rozmaryn świeży
Warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cieleciną i liśćmi brukselki
Warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cieleciną i liśćmi brukselki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Uprzednio oczyszczone warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, delikatnie skrop oliwą i posól.
Piecz w temperaturze 180°C przez około 10 min.
Odstaw w chłodne miejsce.
Upieczoną wcześniej cielęcinę pokrój w cienkie plastry.
Brukselkę sparz w osolonej wodzie, wytnij listki.
Warzywa układaj na przemian z cielęciną i listkami brukselki.
Całość dopraw oliwą truflową i solą morską.
Komentarze