Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cieleciną i liśćmi brukselki

Warzywa grillowane w oliwie truflowej podane z pieczoną cieleciną i liśćmi brukselki
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowane warzywa z cielęciną, liśćmi brukselki polane oliwą truflową.

Składniki

Cukinia
Niezbyt gruby bakłażan
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
170 g brukselki
1 opakowanie kiełków cebuli lub innych
Po 1 sztuce sałaty karbowanej, zielonej i czerwonej
Pół główki sałaty frize
Oliwa z oliwek i olej
Oliwa truflowa
Ocet balsamiczny
1 czerwony pomidor
Czosnek
Tymianek świeży, rozmaryn świeży

Opis wykonania

Uprzednio oczyszczone warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, delikatnie skrop oliwą i posól.

Piecz w temperaturze 180°C przez około 10 min.

Odstaw w chłodne miejsce.

Upieczoną wcześniej cielęcinę pokrój w cienkie plastry.

Brukselkę sparz w osolonej wodzie, wytnij listki.

Warzywa układaj na przemian z cielęciną i listkami brukselki.

Całość dopraw oliwą truflową i solą morską.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawy przepis
Radosław
liście brukselki zastąpiłem kiełkami rzodkiewki