Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegetariański buddha bowl

Opis wykonania

Bowle to prawdziwy hit ostatnich lat. Dziś polecam wersję wegańską - z ciecierzycą, cukinią, mango i wyrazistym sosem. Taka miska rozmaitości doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Wegański Buddha bowl - krok 1

Ryż gotujemy na sypko, a ciecierzystę w osolonej wodzie.

Kroimy cukinię na plasterki, mango w kostkę 2x2cm, a pak choi na cztery części.

Pomidorki koktajlowe polewamy łyżką oliwy.

Wegański Buddha bowl - krok 2

Sos: kroimy drobno papryczkę chili i łączymy z resztą składników sosu.

Dokładnie mieszamy trzepaczką z pomocą blendera.

Wegański Buddha bowl - krok 3

Układamy wszystkie składniki w okrągłym naczyniu i polewamy sosem.

Przed podaniem posypujemy siekaną kolendrą.

Bosch do kuchni