Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Bowle to prawdziwy hit ostatnich lat. Dziś polecam wersję wegańską - z ciecierzycą, cukinią, mango i wyrazistym sosem. Taka miska rozmaitości doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki

100 g - ryżu pełnoziarnistego
100 g - ciecierzycy
100 g - pomidorków koktajlowych
1 łyżka - oliwy
1 szt. - oliwy
1 szt. - cukinii
4 szt. - kapusty pak choi
1 szt. - mango
Sos:
50 g - Tahini
1 łyżeczka - musztardy Dijon
2 łyżki - miodu
50 ml - mleka migdałowego
1 szt. - papryczki chili

Opis wykonania

1

Ryż gotujemy na sypko, a ciecierzystę w osolonej wodzie.

Kroimy cukinię na plasterki, mango w kostkę 2x2cm, a pak choi na cztery części.

Pomidorki koktajlowe polewamy łyżką oliwy.

2

Sos: kroimy drobno papryczkę chili i łączymy z resztą składników sosu.

Dokładnie mieszamy trzepaczką z pomocą blendera.

3

Układamy wszystkie składniki w okrągłym naczyniu i polewamy sosem.

Przed podaniem posypujemy siekaną kolendrą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ogromna miska zdrowia!