Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegański budyń czekoladowy - dobry zarówno w wersji gorącej, jak i jako deser na zimno.

Składniki

1/2 szklanka kasza jaglana
2 szklanka mleko roślinne
50 g gorzka czekolada
20 szt. daktyle suszone

Opis wykonania

Daktyle zalewamy wrzątkiem. Kaszę przepłukujemy kilka razy gorącą wodą a następnie gotujemy na mleku. Pod koniec gotowania dodajemy namoczone daktyle (odciśnięte z wody) i czekoladę. Mieszamy od czasu do czasu. Kiedy kasza będzie miękka, zdejmujemy z gazu i czekamy aż odrobinę przestygnie. Następnie blendujemy ją na gładki budyń. Idealny z pestkami granatu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych