Wegański pasztet z soczewicy
12 porcje
59 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wegański pasztet z soczewicy
Wegański pasztet z soczewicy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Soczewicę ugotuj do miękkości.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj drobno. Pietruszkę i seler zetrzyj na dużych oczkach.
Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę, wrzuć cebulę i czosnek, chwilę przesmaż, dodaj startą pietruszkę, startego selera oraz przyprawy.
Smaż całość do miękkości i lekkiego zarumieniania ok. 10 minut.
Do większej misy przełóż soczewicę, dodaj usmażone warzywa, całość zblenduj na jednolitą masę dopraw solą i pieprzem
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Masę przełóż do większej wysmarowanej oliwą formy keksowej, piecz w piekarniku około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze