Wegańskie muffinki
4 porcje
90 min
Łatwe
Delikatne, cynamonowe muffinki. Kasza jaglana daje uczucie sytości, lecz warto zjeść je raczej na deser, niż obiad :)
Składniki
1 szklanka kasza jaglana
daktyle
15 g ksylitol
50 g odżywka białkowa
1 łyżeczka kakao
3 łyżka mąka kokosowa
Wegańskie muffinki
Wegańskie muffinki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kasze jaglana gotujemy w wodzie na sypko, dodajemy daktyle namoczone wcześniej we wrzątku. Blendujemy daktyle z kasza, ksylitolem, białkiem, cynamonem, kakao. Na końcu dodajemy Mąkę kokosowa i dokładnie mieszamy. Pieczemy pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Komentarze