Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady

Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super prosty przepis:: rozgniatamy banany, kroimy czekoladę i mieszamy z resztą składników. Bez cukru, bez jajek, na mące orkiszowej: pysznie i fit

Składniki

2 szt. banan
1 szklanka mleko migdałowe
1/3 łyżeczka ekstrakt waniliowy
3 łyżka olej kokosowy
1 i 1/4 szklanka mąka orkiszowa
1/2 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
6 szt. kostki gorzkiej czekolady
owoce i syrop klonowy do podania

Opis wykonania

1. Banany rozdrabniacie w misce widelcem. Dodajecie mokre składniki: mleko, ekstrakt, olej i syrop jeśli używacie. 2. Dodajecie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Mieszacie. 3. Dodajecie pokrojoną w kawałeczki czekoladę. Mieszacie. 4. Stawiacie patelnię z nieprzywierającym dnem na ogień. Dodajecie odrobinę oleju (możecie rozsmarować ręcznikiem papierowym). Gdy będzie nagrzana nakładacie miarką porcje ciasta (jak na racuchy

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Połączenie bardzo dobre, prosty przepis. Polecam!