Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady
2 porcje
20 min
Łatwe
Super prosty przepis:: rozgniatamy banany, kroimy czekoladę i mieszamy z resztą składników. Bez cukru, bez jajek, na mące orkiszowej: pysznie i fit
Składniki
2 szt. banan
1 szklanka mleko migdałowe
1/3 łyżeczka ekstrakt waniliowy
3 łyżka olej kokosowy
1 i 1/4 szklanka mąka orkiszowa
1/2 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
6 szt. kostki gorzkiej czekolady
owoce i syrop klonowy do podania
Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady
Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Banany rozdrabniacie w misce widelcem. Dodajecie mokre składniki: mleko, ekstrakt, olej i syrop jeśli używacie.
2. Dodajecie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Mieszacie.
3. Dodajecie pokrojoną w kawałeczki czekoladę. Mieszacie.
4. Stawiacie patelnię z nieprzywierającym dnem na ogień. Dodajecie odrobinę oleju (możecie rozsmarować ręcznikiem papierowym). Gdy będzie nagrzana nakładacie miarką porcje ciasta (jak na racuchy
Komentarze