Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady

Wegańskie pankejki bananowe z kawałkami czekolady
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super prosty przepis:: rozgniatamy banany, kroimy czekoladę i mieszamy z resztą składników. Bez cukru, bez jajek, na mące orkiszowej: pysznie i fit

Składniki

2 szt. banan
1 szklanka mleko migdałowe
1/3 łyżeczka ekstrakt waniliowy
3 łyżka olej kokosowy
1 i 1/4 szklanka mąka orkiszowa
1/2 łyżeczka cynamon
1 łyżeczka proszek do pieczenia
6 szt. kostki gorzkiej czekolady
owoce i syrop klonowy do podania

Opis wykonania

1. Banany rozdrabniacie w misce widelcem. Dodajecie mokre składniki: mleko, ekstrakt, olej i syrop jeśli używacie. 2. Dodajecie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Mieszacie. 3. Dodajecie pokrojoną w kawałeczki czekoladę. Mieszacie. 4. Stawiacie patelnię z nieprzywierającym dnem na ogień. Dodajecie odrobinę oleju (możecie rozsmarować ręcznikiem papierowym). Gdy będzie nagrzana nakładacie miarką porcje ciasta (jak na racuchy
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych