Pad thai z tofu wegetariańskie
2 porcje
40 min
Średnie
Składniki
Wegetariańskie Pad thai z tofu
Wegetariańskie Pad thai z tofu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron i gotuj przez ok. 3 minuty. Makaron odcedź i przepłucz zimną wodą. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu w miseczce. W dużym woku lub patelni z nieprzywierającym dnem podgrzać olej. Dodaj czosnek pokrojony na cienkie plasterki, po chwili włóż pokrojone tofu i smaż przez ok. 2-3 minuty. Wbij jajka, podsmażyć wszystko przez ok. 1 minutę delikatnie mieszając. Dodaj makaron i smaż mieszając przez ok. 4 minuty (mniej więcej w połowie tego czasu wlać sos).Na koniec dodaj kiełki i posiekaną dymkę i jeszcze raz wszystko wymieszać.Posypać orzeszkami ziemnymi rozgniecionymi na miazgę w moździerzu.
Komentarze