Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pad thai , które zachwyci każdego!

Składniki

100 g makaron
2 łyżeczka olej roślinny
3 szt. czosnek
2 szt. jajka
1 szklanka kiełki fasoli
100 g tofu
2 szt. cebula dymka
4 łyżka sos rybny
2 łyżka sok z limonki
2 łyżka pasta tamaryndowa
1 łyżka sosu sriracha
2 łyżka prażone orzeszki ziemne

Opis wykonania

Zagotuj wodę w garnku, dodaj makaron i gotuj przez ok. 3 minuty. Makaron odcedź i przepłucz zimną wodą. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki sosu w miseczce. W dużym woku lub patelni z nieprzywierającym dnem podgrzać olej. Dodaj czosnek pokrojony na cienkie plasterki, po chwili włóż pokrojone tofu i smaż przez ok. 2-3 minuty. Wbij jajka, podsmażyć wszystko przez ok. 1 minutę delikatnie mieszając. Dodaj makaron i smaż mieszając przez ok. 4 minuty (mniej więcej w połowie tego czasu wlać sos).Na koniec dodaj kiełki i posiekaną dymkę i jeszcze raz wszystko wymieszać.Posypać orzeszkami ziemnymi rozgniecionymi na miazgę w moździerzu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych