Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wybuchowy Shrek z granatem i kiwi

Opis wykonania

Szpinak w cieście?Czemu nie zwłaszcza jeśli nie czuje się jego smaku a ma piękny kolor-to ciasto musi się pojawic na wszystkich przyjęciach dla dzieci

Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody, zblendować.
Jajka zmiksować z cukrem na puszystą, gęstą i jasną masę. Stopniowo wlewać cienką strużką olej, dalej miksując.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej, zmiksować. Na koniec dodać szpinak i wymieszać całość łyżką aż składniki się połączą.
Tortownicę o śr. 24 cm nasmarować masłem i wyłożyć papierem do wypieków. Ciasto przełożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanym do temperatury 180 °C (grzanie góra dół) lub 165 °C (termoobieg) i piec około 1 godziny (do suchego patyczka)
Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta (na wysokości ok. 2/3 ciasta), obcięte ciasto pokruszyć palcami nad talerzem. Dół ciasta z powrotem włożyć do tortownicy, zakładając brzegi tortownicy.
Masa śmietanowa:
Najpier trzeba ubić śmietanę kremówkę na sztywno z cukrem dodając powoli serek mascarpone.Potem na dół ciasta położyć masę śmietanową,potem układamy plasterki kiwi na śmietanę ,znowu troszkę śmietany,delikatnie obsypujemy zielonym,pokruszonym ciastem.Na wierzchu ozdabiamy ziarenkami granatu.