Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wyśmienite kotleciki pożarskie ze smażonym ryżem i słonecznikiem.

Opis wykonania

Rumiane kotlety pożarskie z piersi kurczaka podane ze smażonym ryżem i słonecznikiem. Do tego gotowana rzodkiewka z rumianą bułką i kolorowa sałatka.

baner reklamowy maszynki do mielenia Pierś z kurczaka zemleć z namoczoną w mleku bułką, dodać żółtko, ubitą pianę z białka, doprawić do smaku i odstawić na co najmniej godzinę do zamrażarki. Zagotować osoloną wodę na ryż i gotować przez 13 min. Zagotować wodę na rzodkiewkę, zakwasić ją i gotować rzodkiewkę do miękkości. Kotlety wyjąć z zamrażarki, formować owalne kotleciki i panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Słonecznik uprażyć na patelni i dodać do niego ugotowany ryż, podsmażać przez 5 min. Rzodkiewce odcedzić, polać rozpuszczonym masłem i uprażoną bułką tartą. Pomieszać sałaty i rukolę, dodać pokrojone pomidorki oraz ogórka, polać śmietaną i doprawić do smaku.