Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i morelami

Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i morelami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dzisiaj mam dla was zapiekaną kaszę jaglaną z twarogiem i morelami. Tym przepisem chcę zachęcić was do częstszego przyrządzania jaglanki, bo kasza jaglana to samo zdrowie!

Składniki

100 g Kasz jaglana
250 g Ser twarogowy
2 szt. Jajka
2 łyżka Cukier waniliowy
1 szczypta Sól
10-15 szt. Morele
1 łyżka Masło

Opis wykonania

Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i wystudzić, morele pokroić w paski, ser twarogowy rozdrobnić. Do sera dodać jajka i dokładnie wymieszać, następnie dodajemy pozostałe składniki, morele, cukier i przestudzoną kaszę dokładnie wszystko łączymy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną masę, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch kaszy kładę odrobinę masła. Jest pyszna na ciepło i na zimno.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych