Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i morelami
4 porcje
45 min
Łatwe
Dzisiaj mam dla was zapiekaną kaszę jaglaną z twarogiem i morelami.
Tym przepisem chcę zachęcić was do częstszego przyrządzania jaglanki, bo kasza jaglana to samo zdrowie!
Składniki
100 g Kasz jaglana
250 g Ser twarogowy
2 szt. Jajka
2 łyżka Cukier waniliowy
1 szczypta Sól
10-15 szt. Morele
1 łyżka Masło
Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i morelami
Zapiekana kasza jaglana z twarogiem i morelami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i wystudzić, morele pokroić w paski, ser twarogowy rozdrobnić. Do sera dodać jajka i dokładnie wymieszać, następnie dodajemy pozostałe składniki, morele, cukier i przestudzoną kaszę dokładnie wszystko łączymy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy przygotowaną masę, wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy w 180 stopniach 25-30 minut. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch kaszy kładę odrobinę masła. Jest pyszna na ciepło i na zimno.
Komentarze