Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypkiem
4 porcje
Średnie
Naleśniki podane w formie roladek ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypmkiem są sycącym daniem bez mięsa.To danie zachwyci każdego !
Składniki
1 szklanka mleko
1/2 szklanka woda
1 szklanka mąka
2 szt. jajka
450 g szpinak mrożony
6 szt. suszone pomidory z zalewy
1 szt. czosnek
5 szt. oscypek
4 łyżka oliwa
1 łyżeczka masło
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta oreagno
Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypkiem
Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z mleka,jajek,wody,oliwy i mąki robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.Na maśle podsmażamy szpinak,dodajemy czosnek,przyprawy a na koniec pokrojone w kostkę suszone pomidory z zalewy.Potem naleśniki smarujemy masą szpinakową,zwijamy w ciasny rulonik,kroimy na 2 cm roladki i układamy we wcześniej wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.Posypujemy obficie startym oscypkiem i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze