Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypkiem

Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśniki podane w formie roladek ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i oscypmkiem są sycącym daniem bez mięsa.To danie zachwyci każdego !

Składniki

1 szklanka mleko
1/2 szklanka woda
1 szklanka mąka
2 szt. jajka
450 g szpinak mrożony
6 szt. suszone pomidory z zalewy
1 szt. czosnek
5 szt. oscypek
4 łyżka oliwa
1 łyżeczka masło
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta oreagno

Opis wykonania

Z mleka,jajek,wody,oliwy i mąki robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.Na maśle podsmażamy szpinak,dodajemy czosnek,przyprawy a na koniec pokrojone w kostkę suszone pomidory z zalewy.Potem naleśniki smarujemy masą szpinakową,zwijamy w ciasny rulonik,kroimy na 2 cm roladki i układamy we wcześniej wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.Posypujemy obficie startym oscypkiem i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy