Zapiekanka selerowo-serowa
4 porcje
60 min
Łatwe
4.25 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Zapiekanka selerowo-serowa
Zapiekanka selerowo-serowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obranego selera pokrój na 0,5 cm plastry, lekko posól, ułóż na dnie naczynia do zapiekania wysmarowanego wcześniej oliwą.
Ser zetrzyj w przystawce robota, na dużych oczkach. Do startego sera dodaj, jaja, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Do pieczenia użyj automatycznego programu asist w piekarnikach marki Bosch.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Zapiekanka z selera może być serwowana na ciepło lub zimno. Doskonale sprawdzi się na szybki obiad.
Zapiekany seler doskonale smakuje z krakersami lub ciepłym pieczywem.
Komentarze