Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jakie dziecko nie lubi gofrów? Ale czy wiesz że możesz przygotować zdrową wersję, serwując takie danie na śniadanie do szkoły. Gofry idealnie sprawdzą się również jako deser.

Składniki

1 szklanka Mąka pszenna razowa
1 szklanka Mąka ryżowa razowa
2 szklanka Mleko - może być roślinne
1 szt. Jajko
1 łyżka syrop klonowy
1 łyżka Płatki owsiane
1 łyżka olej roślinny
1 łyżka MIeszanka studencka

Opis wykonania

Łączymy wszystkie suche składniki razem - oprócz bakalii. Następnie dolewamy mleko, olej i wbijamy jajko. Całość miksujemy lub blendujemy. Do rozgrzanej gofrownicy wlewamy ciasto. Smażymy na złoty kolor, a następnie podajemy z syropem klonowym i mieszkanką orzechów i bakalii. Całość pakujemy do pojemnika na drugie śniadanie, Potrawa nie rozwala się. Należy tylko pamiętać o serwetce. Syrop klonowy może skleić paluszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych