Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placuszki bananowe Ciasteczka owsiane

Składniki

3 szt. Banan
1 łyżka Mąka ryżowa
1 szt. Jajko
1 łyżeczka Cynamon
1 garść Rodzynki
1 garść Żurawina
4 łyżka Wiórki kokosowe
100 g Płatki owsiane
2 łyżka Pestki dynii

Opis wykonania

By ciasteczka zrobić, trzeba blender uruchomić. Dwa banany blendujemy i resztę składników dodajemy. Pestki dynii, rodzynki, żurawine, wiórki kokosowe, no i będą ciastka odlotowe! Wszystko mieszamy i na blachę wykładamy. Do piekarnika na 180 stopni na 20minut zamykamy. W tym czasie robić bananowe placuszki zmykamy. Znów blender w ręce ujmujemy i jednego banana z jajkiem w misce blendujemy. Dodajemy łyżkę mąki ryżowej i łyżeczkę Pani Cynamonowej. Mieszamy to wszystko z wdziękiem i pasją by wylać to ciasto na patelnie z gracją. Tam już czeka na niej podgrzany olej kokosowy- nic się nie przyklei- nie ma mowy!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych