Żeberka w sosie miodowo-ketchupowym
4 porcje
90 min
Łatwe
2 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Żeberka w sosie miodowo-ketchupowym
Żeberka w sosie miodowo-ketchupowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Żeberka pokrój na mniejsze kawałki. W głębszej misce posyp je solą, pieprzem, dodaj olej, miód oraz ketchup, a także szczyptę papryki słodkiej oraz chili. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie przykryj miskę folią aluminiową i odstaw do lodówki na 12 godzin.
Zamarynowane żeberka podsmaż na suchej patelni, aby się zarumieniły po obu stronach. Po smażeniu żeberka wyłóż w naczyniu żaroodpornym, natomiast do patelni, na której smażyły się żeberka, wlej wody i wymieszaj z pozostałością jaka została na patelni. Następnie zalej wodą mięso.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Żeberka piecz pod przykryciem przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec możesz zdjąć pokrywkę, aby podpiekły się od góry.
Komentarze