Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zielone curry

Opis wykonania

Pasta curry występuje w trzech kolorach - czerwonym, żółtym i zielonym. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować domową pastę curry w wersji zielonej. Jest podstawą wielu potraw z mięsem, drobiem, rybami czy owocami morza.

Zielone curry - krok 1

Trawę cytrynową oraz zieloną cebulkę opłucz i pokrój.

Zielone curry - krok 2

Czosnek i imbir obierz i pokrój na małe kawałki. Papryczkę chili posiekaj.

Do pojemnika blendera dodaj imbir, papryczki, czosnek, sok z limonki oraz 2 łyżeczki startej skórki limonki.

Zielone curry - krok 3

Zmiksuj, aż powstanie jednolita masa. Dodaj zieloną cebulkę, trawę cytrynową, kolendrę. Miksuj, aż wszystkie składniki będą dobrze rozdrobnione.

Zielone curry - krok 4

W razie potrzeby dodaj wody i ponownie zmiksuj.