Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Pasta curry występuje w trzech kolorach - czerwonym, żółtym i zielonym. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować domową pastę curry w wersji zielonej. Jest podstawą wielu potraw z mięsem, drobiem, rybami czy owocami morza.

Składniki

3 łodygi trawy cytrynowej
4 cm kawałek imbiru
1 szklanka liści kolendry
1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
1 papryczka chili
1 limonka
3 ząbki czosnku
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem

Opis wykonania

1

Trawę cytrynową oraz zieloną cebulkę opłucz i pokrój.

2

Czosnek i imbir obierz i pokrój na małe kawałki. Papryczkę chili posiekaj.

Do pojemnika blendera dodaj imbir, papryczki, czosnek, sok z limonki oraz 2 łyżeczki startej skórki limonki.

Porada

Jak przygotować jedwabiście gładką pastę? Wystarczy końcówka ProPuree do blendera ręcznego marki Bosch i perfekcyjne konsystencja gotowa!



Bosh Logo
Bosh
3

Zmiksuj, aż powstanie jednolita masa. Dodaj zieloną cebulkę, trawę cytrynową, kolendrę. Miksuj, aż wszystkie składniki będą dobrze rozdrobnione.

4

W razie potrzeby dodaj wody i ponownie zmiksuj.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych