Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Zielone gofry

Zielone gofry
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gofry z owocami w intensywnym zielonym smaku. Zielone gofry Shreka.

Składniki

100 g Płatki owsiane górskie (zmielone)
100 g Szpinak baby
5 g Proszek do pieczenia
100 g Banan
1 szt. Jajko

Opis wykonania

Wszystkie składniki zblendować na gładką, zieloną masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego (coś jak na racuchy) i piec w gofrownicy delikatnie posmarowanej olejem rzepakowym. Gofry świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. z jogurtem i ulubionymi owocami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Zrobiłam z mniejszą ilością szpinaku z obawy że mojemu niejadkowi nie przejedzie przez gardło zielone ale wsunął aż 3 szt