Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zielone naleśniki z serkiem jagodowym

Zielone naleśniki z serkiem jagodowym
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe,smaczne danie nie tylko dla dzieci. Może być serwowane jako danie główne lub deser.

Składniki

1/2 szklanka woda gazowana
1/2 szklanka mleko
1 szklanka mąka pszenna
1 szczypta sól
3 szt. żółtka
3 szt. białka
1 garść świeży szpinak
150 g serek naturalny
4 łyżka jagody
1 szt. cukier waniliowy
1 łyżka olej rzepakowy
2 łyżeczka cukier

Opis wykonania

Szpinak miksujemy z mlekiem w blenderze na gładką masę. Dodajemy mąkę, sól, olej, cukier i żółtka, miksujemy całość.

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy naleśnikowej i delikatnie mieszamy. Jagody miksujemy w blenderze. Mieszamy z serkiem i cukrem waniliowym. Rozgrzewamy patelnię i smażymy cienkie naleśniki.

Każdy naleśnik smarujemy serkiem jagodowym, zwijamy i polewamy wierzch serkiem i dekorujemy świeżymi jagodami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Tutaj naleśnik jeszcze na patelni 😀