Zielony dip
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Dip z pietruszki, szczawiu, rzeżuchy i szczypiorku.
Składniki
po jednym pęczku pietruszki, szczawiu, rzeżuchy i szczypiorku
2 łyżka wody
kubki śmietany 30%
kubek śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
3 łyżka oleju, np. z orzechów włoskich
1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
sól i pieprz
Zielony dip
Zielony dip
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyj i wysusz zioła, usuń łodygi i posiekaj na niewielkie kawałki, następnie zmiksuj blenderem z pozostałymi składnikami. Dodaj do smaku sól i pieprz. Tak przygotowany dip jest świetnym dodatkiem do jajek na twardo, ziemniaków i warzyw.
Komentarze