Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z pietruszki, szczawiu, rzeżuchy i szczypiorku.

Składniki

po jednym pęczku pietruszki, szczawiu, rzeżuchy i szczypiorku
2 łyżka wody
kubki śmietany 30%
kubek śmietany 18%
1 łyżeczka musztardy
3 łyżka oleju, np. z orzechów włoskich
1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
sól i pieprz

Opis wykonania

Umyj i wysusz zioła, usuń łodygi i posiekaj na niewielkie kawałki, następnie zmiksuj blenderem z pozostałymi składnikami. Dodaj do smaku sól i pieprz. Tak przygotowany dip jest świetnym dodatkiem do jajek na twardo, ziemniaków i warzyw.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Uwielbiam takie dipy do grillowanego steku
Ewusia1222
Pod ręką miałam niestety tylko pietruszkę i szczypiorek, ale wyszło pysznie.