Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Żółciutka jaglanka z batatmi

Opis wykonania

Mega pożywne i sycące śniadanie zrobione na szybko, które daje energii na pierwszą bardzo zabieganą połowę dnia.

Do rondelka włożyć ugotowaną kaszę jaglaną*, dodać do smaku słodzidło (ja słodzę erytrolem), żółtka wymieszać z mleczkiem kokosowym** (jeśli komuś przeszkadza zapach żółtek proponuję dodać wanilię lub inny ulubiony zapach) i wlać do kaszy. Zamieszać i doprowadzić do wrzenia. Całość cały czas mieszać przez ok. 2 minutki. Jeśli jaglanka jest za gęsta można dolać wody lub mleka, tak żeby uzyskać nam odpowiadającą konsystencję. Zdjąć z kuchenki i dodać batata*** delikatnie mieszając. Całość posypać słonecznikiem, dynią i suszonymi śliwkami lub innymi bakaliami. Śniadanko gotowe. Można zjeść na ciepło ale jest doskonałe i na zimno w pracy. *kaszę przed gotowaniem płuczę w zimnej wodzie i 2 razy przelewam wrzątkiem, gotuję w proporcji 1:2 kaszy:wody ** jeśli jest bardzo gęste to dodaję wodę lub jeśli ktoś bardzo liczy kalorie można dodac zwykłe mleko *** bataty piekę lub gotuję w wodzie KCAL 405,22 – z użyciem erytrolu i mlekiem kokosowym B:W:T:Bł – 12,21 : 47,28 : 19,43 : 5,03