Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Topinambur i dynia to prawdziwie zdrowy zestaw. A do tego jaki smaczny. Czy może być coś lepszego?

Składniki

500 g puree z dyni
2 szt. średnie ziemniaki
1 szt. topinambur
50 ml mleko migdałowe
500 ml bulion drobiowy
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka słodka papryka

Opis wykonania

Ziemniaki i topinambur obrać i pokroić w mniejsze kawałki. Ugotować w bulionie do miękkości. Dodać puree z dyni, mleko, sól i paprykę. Zmiksować na jedwabistą zupę krem. Podawać z czosnkowymi grzankami, prażonymi pestkami dyni, słonecznikiem lub niewielkimi lanymi kluseczkami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy