Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z pieczonych pomidorów

Opis wykonania

Kremowa zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem czosnku. Warzywa nadały potrawie wyjątkowego charakteru. Po wyciągnięciu z piekarnika stają się słodkie i bardzo aromatyczne.

Zupa krem z pieczonych pomidorów - krok 1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 120 stopni C.

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek i ułóż przekrojone na pół pomidory. Dodaj ząbki czosnku w łupinach.

Zupa krem z pieczonych pomidorów - krok 2

Dopraw solą, pieprzem i ziołami suszonymi oraz świeżymi. Skrop oliwą i wstaw do piekarnika na co najmniej 2 godziny.

Zagotuj bulion i wrzuć upieczone pomidory. Dodaj obrany, upieczony czosnek. Dodaj przyprawy - słodką, ostrą paprykę, imbir oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj przez ok. 5 minut.

Zupa krem z pieczonych pomidorów - krok 3

Zupę zmiksuj przy pomocy blendera na gładkim krem. Podawaj ze świeżymi ziołami.