Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z gruszki i pietruszki łagodna

Opis wykonania

Jabłko? Gruszka? a może pietruszka? U mnie i gruszka i pietruszka. Przepyszna, aromatyczna zupa o niespotykanym smaku.

Do garnka wlewamy 2 litry wody. Zagotowujemy. Pietruszki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wrzucamy do wody. Gotujemy przez ok. 15 minut. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Rozmaryn siekamy. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Gruszki, czosnek i rozmaryn podsmażamy na maśle. Dodajemy łyżkę miodu i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny. Czekamy aż rozmaryn i czosnek uwolnią swój aromat. Zawartość patelni dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 10 minut. Zabielamy mlekiem. Miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krem można doprawić jeszcze sokiem z 1/2 cytryny (o ile to konieczne). Orzechy włoskie drobno siekamy. Zupę przed podaniem posypujemy orzechami i posiekaną natką pietruszki.