Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa krem z selerem naciowym

Opis wykonania

Na wspomaganie odchudzania i organizmu oczyszczania poleca się seler naciowy. Kalorii ma mało smakuje niebanalnie, po spożyciu daje uczucie sytości, jak wszystkie zupy kremy!

baner reklamowy maszynki do mielenia

Selera, marchew, pietruszką kroimy w dowolnej grubości plastry. Cebulę, cukinię (jak miękka skórka to nie obieramy) w dużą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, 3 min podsmażamy marchew, pietruszkę i cebulę, często mieszamy. Do warzyw dodajemy czosnek, cukinię, seler, sos sojowy i przesmażamy. Rada: im drobniej pokroimy warzywa, tym szybciej ugotujemy zupę. Wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy pod przykryciem do momentu, aż wszystkie warzywa zmiękną. Po ugotowaniu wyciągamy liście i ziela angielskie (te co widzimy), dodajemy zieloną pietruszkę i całość miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. Doprawiamy na samym końcu pieprzem i solą. Rada: seler naciowy posiada charakterystyczny, nieco pikantny smak i z powodzeniem potrafi zastąpić sól, dlatego zupę solimy i doprawiamy na samym końcu. Zupę krem przed podaniem można posypać mieszanką przypraw suszony pomidor z rukolą i sezamem. Ta przyprawa dodaje fajnego smaku.