Zupa marchewkowa o orientalnej nucie
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 2)
                    Zupa marchewkowa z mlekiem kokosowym, czosnkiem, kolendrą i imbirem. 
                
                Składniki
opakowanie młodych marchewek mrożonych
                                                            250 ml wody
                                                            200 ml mleka kokosowego
                                                            ząbek czosnku
                                                            2 łyżka posiekanej kolendry
                                                            gałązek kolendry
                                                            1 łyżeczka posiekanego imbiru
                                                            1 łyżka  masła
                                                            sól do smaku i /lub łyżeczka sosu rybnego
                                                            opcjonalnie limonka przy podaniu
                                                    Zupa marchewkowa o orientalnej nucie
Zupa marchewkowa o orientalnej nucie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Do garnka wlewamy wodę, dodajemy marchewkę, łyżkę masła, trochę soli.
 - Całość gotujemy ok. 10 minut. Dodajemy posiekany imbir, gałązki kolendry i posiekany czosnek.
 - Gotujemy do momentu, aż marchewki będą miękkie.
 - Dolewamy mleko kokosowe (opcjonalnie sos rybny) pozostawiamy całość na ok. 2 minuty.
 - Garnek zdejmujemy z ognia, blenderem miksujemy całość na jednolitą masę, sprawdzamy smak i jeśli zupa jest mało słona doprawiamy ją.
 - Zupę rozlewamy do misek, dekorujemy posiekaną kolendrą.
 
                            
Komentarze