Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa pomidorowa z dynią

Opis wykonania

Kremowa zupa o delikatnym i słodkim smaku.

Dynia doskonale współgra z smakiem pomidorów.

Opis przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie umyj, obierz i drobno pokrój. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Cebulę i selera podsmażaj na oliwie aż cebula będzie szklista.
  2. Pomidora i marchew dodaj do podsmażonych warzyw. Podsmażaj chwilę i dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10-15 minut na małym ogniu lub do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  3. Całość zmiksuj na gładko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolej ½ szklanki wody. Następnie dodaj przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze kilka minut.
  4. Zupę podawaj z grzankami, kroplami oliwy lub pestkami dyni.

TIP

  • Do zupy najlepiej pasować będzie ryż lub kasza jaglana.
  • Dodatkiem do zupy może być również świeża rukola lub kolendra.

TIP TECHNICZNY

  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania zupy pomidorowej z dynią skorzystaj ze niskich poziomów mocy: 1-3.

Bosch do kuchni