Zupa pomidorowa z dynią

4 porcje
45 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Zupa pomidorowa z dynią
Zupa pomidorowa z dynią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa dokładnie umyj, obierz i drobno pokrój. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Cebulę i selera podsmażaj na oliwie aż cebula będzie szklista.
Pomidora i marchew dodaj do podsmażonych warzyw. Podsmażaj chwilę i dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10-15 minut na małym ogniu lub do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Całość zmiksuj na gładko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolej ½ szklanki wody. Następnie dodaj przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze kilka minut. Zupę podawaj z grzankami, kroplami oliwy lub pestkami dyni.
Komentarze