Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa pomidorowa z dynią

Zupa pomidorowa z dynią

Opis wykonania

45 min
Łatwe
dla 4 osób

Kremowa zupa o delikatnym i słodkim smaku.

Dynia doskonale współgra z smakiem pomidorów.



Opis przygotowania:



  1. Warzywa dokładnie umyj, obierz i drobno pokrój. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Cebulę i selera podsmażaj na oliwie aż cebula będzie szklista.

  2. Pomidora i marchew dodaj do podsmażonych warzyw. Podsmażaj chwilę i dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10-15 minut na małym ogniu lub do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.

  3. Całość zmiksuj na gładko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolej ½ szklanki wody. Następnie dodaj przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze kilka minut.

  4. Zupę podawaj z grzankami, kroplami oliwy lub pestkami dyni.

TIP



  • Do zupy najlepiej pasować będzie ryż lub kasza jaglana.

  • Dodatkiem do zupy może być również świeża rukola lub kolendra.

TIP TECHNICZNY



  • Gotowanie na gazie to doskonały sposób na przygotowanie posiłków. Jednak regulacja płomienia może budzić wątpliwości. Co tak naprawdę oznacza: gotować na średnim ogniu? Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz właściwą wartość grzania. Do przygotowania zupy pomidorowej z dynią skorzystaj ze niskich poziomów mocy: 1-3.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz o owocach i warzywach

Który z owoców dostał miano najbardziej śmierdzącego?

 Który z owoców dostał miano najbardziej śmierdzącego?