Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kremowa zupa o delikatnym i słodkim smaku.

Składniki

6-8 szt. - pomidorów rzymskich
0,25 szt. - dyni hokkaido
1 l - wody
1 szt. - cebuli
1 szt. - marchewki
1 łodyga - selera naciowego
3 łyżki - oliwy
1 łyżka - kozieradki
1 łyżka - oregano
1 łyżka - bazylii
1 łyżka - bazylii
- sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

Warzywa dokładnie umyj, obierz i drobno pokrój. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Cebulę i selera podsmażaj na oliwie aż cebula będzie szklista.

Pomidora i marchew dodaj do podsmażonych warzyw. Podsmażaj chwilę i dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj około 10-15 minut na małym ogniu lub do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Całość zmiksuj na gładko. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolej ½ szklanki wody. Następnie dodaj przyprawy i zioła. Gotuj jeszcze kilka minut. Zupę podawaj z grzankami, kroplami oliwy lub pestkami dyni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Zupa zawsze smakuje lepiej, gdy jest gotowana domowymi sposobami.