Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa porowa

Opis wykonania

Aromatyczna zupa porowa z kawałkiem chrupiącej bagietki. Brzmi dobrze? Dosłownie kilka składników i trochę czasu – to prosty przepis na zupę porową, do której często będziecie wracać.

Zupa porowa - krok 1

Umytego i osuszonego pora pokrój w krążki. W garnku rozgrzej masło klarowane wrzuć posiekany czosnek, po chwili dodaj krążki pora, dodaj pieprz i sól. Smaż całość do lekkiego zarumieniania. Odłóż łyżkę usmażonych porów do dekoracji.

Zupa porowa - krok 2

Usmażonego pora przełóż do garnka, zalej wodą do pokrycia całości, gotuj na płycie grzewczej ok. 20 minut do zmięknięcia. Na patelni z masłem klarowanym zarumień kostki z bagietki, odstaw.

Zupa porowa - krok 3

Przelej zupę do misek, dodaj grzanki oraz odłożone usmażone pory.

Bosch do kuchni