Zupa porowa
4 porcje
40 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa porowa
Zupa porowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umytego i osuszonego pora pokrój w krążki. W garnku rozgrzej masło klarowane wrzuć posiekany czosnek, po chwili dodaj krążki pora, dodaj pieprz i sól. Smaż całość do lekkiego zarumieniania. Odłóż łyżkę usmażonych porów do dekoracji.
Usmażonego pora przełóż do garnka, zalej wodą do pokrycia całości, gotuj na płycie grzewczej ok. 20 minut do zmięknięcia. Na patelni z masłem klarowanym zarumień kostki z bagietki, odstaw.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
Przelej zupę do misek, dodaj grzanki oraz odłożone usmażone pory.
Komentarze