Zupa porowa
![Zupa porowa](https://akademiasmaku.pl/storage/8105/conversions/zupa-porowa-5301-single.webp)
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Zupa porowa
Zupa porowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10811/conversions/Wk3oRVVhvTVHfc-thumb.webp)
Umytego i osuszonego pora pokrój w krążki. W garnku rozgrzej masło klarowane wrzuć posiekany czosnek, po chwili dodaj krążki pora, dodaj pieprz i sól. Smaż całość do lekkiego zarumieniania. Odłóż łyżkę usmażonych porów do dekoracji.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10812/conversions/wlzRV7Zyb7PAeg-thumb.webp)
Usmażonego pora przełóż do garnka, zalej wodą do pokrycia całości, gotuj na płycie grzewczej ok. 20 minut do zmięknięcia. Na patelni z masłem klarowanym zarumień kostki z bagietki, odstaw.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10813/conversions/nOW7CZYeCF0CCk-thumb.webp)
Przelej zupę do misek, dodaj grzanki oraz odłożone usmażone pory.
Komentarze