Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zupa warmińska z klopsikami z mięsa mielonego

Opis wykonania

Tradycyjna, szybka i prosta w przygotowaniu warmińska jarzynowa zupa z mięsem mielonym to idealny pomysł na rodzinny obiad. Polskie zupy mają wyjątkowy smak i tradycyjny charakter.

  1. To syta zupa z mięsem mielonym, którą przygotujesz w kilkanaście minut! Z porcji włoszczyzny ugotuj wywar. Możesz wykorzystać tutaj suszone warzywa bez dodatku soli - jedno opakowanie wystarczy ugotować w dwóch litrach wody. To naprawdę szybka zupa jarzynowa, którą następnie należy wzbogacić dobrymi, mięsnymi klopsikami.

  2. Mięso zmiel w nakładce maszynki do mielenia Bosch. Bułkę namocz w mleku. Mięso, jajko i namoczoną wcześniej bułkę włóż do misy i wyrób. Całość masy doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

    Przeczytaj: Jak szybko zmielić mięso?

  3. Uformuj z masy małe klopsiki. Do przygotowanego wcześniej wywaru z włoszczyzny wrzuć uformowane z mięsa klopsiki i gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut.

    Mąkę wymieszaj ze śmietaną i zapraw nim zupę. Dodaj czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz.

  4. Podanie:

    Warmińską zupę z pulpetami podajemy na ciepło. Sprawdź przepisy na inne polskie zupy!

Bosch do kuchni