Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Niezwykle prosta i bardzo smaczna kremowa zupa z cukinii. Dowód na to, że z prostych składników możemy wyczarować cuda... dokładki murowane!

Składniki

3 łyżka oliwa
czosnek w ząbkach
2 szt. cebula
2 szt. cukinia
500 g bób
2 szt. serek topiony
2 garść grzanki
1 garść natka pietruszki
1000 ml bulion warzywny
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta gałka muszkatołowa

Opis wykonania

Na oliwie podsmażam cebulę i czosnek, po 2 minutach dodaję pokrojoną w kostkę cukinię i podsmażam jeszcze 5 minut. Dolewam bulion i gotuję kilka minut, po czym dodaję bób (może być mrożony) i nać pietruszki. Gotuję do miękkości. Blenduję całą zupę, dodaję serki topione i ciągle mieszam do rozpuszczenia się ich w zupie. Przyprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podaję z grzankami. Zamiast bobu można dodać kilka ziemniaków lub większego batata.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych